torsdag 29 juli 2010

"Jaaaaaaaaaoooooooo"



Lägger upp dessa enbart på grund av Taggens otroligt smaklösa kommentator arbete - fantastiskt slitsamt efter X-antal timmar....

Skeppsten


KRITA


Taggen redo att briljera på "Titanic" - Classic


Caroline i full gång på projecto numero 2


TITANIC


MOTLUT


"Du tar och borstar där undertiden jag jobbar på kaffekannan"...


..."gäller dig med, ja kom igen bara"



Skeppsten projecto #2 from David Sjoquist on Vimeo.


Skeppsten, ojojoj, klassiker efter klassiker.


tisdag 27 juli 2010

Bjönnestenarna

Skärpning!


Klassiker som inte ens är värd ett namn, vilket upplägg


Vi satt mest och skammade oss



Vi gick och gick...och gick tills vi kom fram till ett ställe som skulle vara "det nya paradiset". Bror Anton hade hypat det här stället nått fantastiskt, till och med gett han choklad i förväg.
Över en kaffe började vi spana efter någonting värt att borsta upp, till vår besvikelse insåg vi ganska snabbt att det var ännu ett bottennapp vad gäller "svensk skhiit".
Jakob var dock desperat och hade mer ennergi änn oss andra så han fick stå för borstandet undertiden kaffekannan tömdes.
2 timmar senare var två klassiker fördiga för brilljering, resultatet blev vad det blev. Med tanke på att toppen täcktes av ca 3-4 decimeter jord orkade vi helt enkelt inte med att toppa ut. Dynamit är det enda som åker med i packningen nästa gång - spräng det

onsdag 21 juli 2010

Djupdalen

Var ute i Djupdalen i veckan, enbart ett tränat öga förstår att detta är ett klassiskt tillhåll för såväl porrtidnings letande ungdom som stenletande männ. Av energin, frustrationen och desperationan att dömma är skillnaderna inte många.

Stället är inte "nytt" men som erfaren "mosemann" vet jag att klassikerna är många.









Bror Rickard, en ordentlig "faerling" är i full gång

söndag 18 juli 2010

Arbete i skogen, bland mossa och smuts.



Ordentliga mossförhållanden. Det här var vad jag gjorde hela dagen, utan resultat, visade sig att stenkvalliten var mer eller mindre "svensk skit".
Har fått stränga besked från väst att det ska vara "dukat bord" om en vecka, sådana krav att man blir helt utslitt. Taggen gav mig en sådan utskällning att jag blev helt mörkrädd där jag satt på väg hem "allt för tidigt", 5 timmars borstning var helt enkelt inte nog.
Har dock inte gett upp änn, men börjar förstå att "bra" mindre sten är fantastiskt mycket bättre än stor sten gjord av "svensk skhiit" kvalite. Men man må bara hålla på...

torsdag 15 juli 2010

Nu räcker det!

Nu har jag fått bildbevis från annonym källa att den legendariska grundaren av "Mosegjengen" har hittat mer sten. Enligt källan är dock stenen "hemlig", detta är min första uppmaning till Chefen att det får bli skärpning. Morstad, sluta med vad du änn driver med och fram med det, illa kvickt, annars går det illa!

ps. den smått aggresiva mannen på filmen vet numera vart du bor, på tiden att bli nervös.

lördag 10 juli 2010

Mosegjengen 6a

Mosegjengen 6a from David Sjoquist on Vimeo.



Första problemet, tror att det ska finnas möjlighet till minst 30 problem inom en radie av 300 meter, desto mer utanför denna yta - måste bara kuta runt mer för att va säker på detta. Måste få hit Jakob. Behöver en man med sånna löpegenskaper, den Värmlänska skogen är djup + att det finns inga damer vilket hjälper karln att hålla focus.

Bland knott och mygg i Filipstad






Offamejen


Han går från klarhet till klarhet när det gäller plats i "Mosegjengen"




"Du tar och bränner ner skiten"




SKOG


Här, här kommer det bjudas på klassiker.


Rickard var skeptisk




Nu så...

Bror i god stil - möjlig medlem i "Mosegjengen"


Fantastiskt fina mossförhållanden



Fick tipps av Jakob om att Brattforsheden var det nya hoppet, förstår ni vad man har att leva med. Jakob, bara glöm det!

tisdag 6 juli 2010

Amatörer

Efter helgens totala katastrof börjar jag förstå att det går utför. Nog hittade vi det vi letade efter men hjälpemej. Jag och Taggen letade efter denna legendariska sten i tron att ingen tallat på den, men inte. Inte nog med att jag fått ett "du-är-efter-och-totalt-obruklig" meddelande från Sören om att han redan varit där. Det fanns dokumentation, bilder, och förare - till och med krita lite här och där. Det här, det är är vad jag kallar amatörer. Fantastiskt oproffisionellt arbete av mig och Taggen. Framför allt Taggen, så naiv att det är skrämmande. Jag lät mig bli lurad igen.

MEN - nu har vi skickat en äldre man långt,långt ut i skogen för att dokumentera vad som kanske kommer bli "classic". Platsen där förhållandena är perfekta, otroligt mycket mygg och mossa till midjan. En indirekt pressent till "Storchefen"

måndag 5 juli 2010

XXX Trailer




En testpiece för det legendariska filmprojektet; "Värmland, stedet där gud släppte gotteriposen"

Han löper som en hund, det är bara att peka åt ett håll så är han igång. När han väl har fått upp farten är det bara att följa efter bässt man kan, blir ibland lite osäcker - snudd på orolig om det är kvinnfolk istället för sten han fått vittring på. Man ser ju på dom fantastiska älgkliven att här, här kommer fanemej ingeting undan. Pass på!

lördag 3 juli 2010

Lurad igen

"Ny" sten. Går dock rykten om att det är "fridlyst". Hur i helvete kan en sten bli fridlyst. Är den inte en dum,dum fågel på någon mossig klippa så är stenen fridlyst - "Hjälpemej", det går utför